Тунелот на „синиот дожд“ во Јапонија изгледа како од бајките (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Еден од најдобрите делови од пролетта е оној кога ќе го видите првиот цвет како избива од земјата. По долгата и сива има, тоа е прв знак кој говори дека топлото време е тука зад аголот.

Loading...

Овој тунел во Јапонија го илустрира концептот на практично совршенство, но помножено со сто милиони. „Кавачи Фуџи градината“ се наоѓа во Китакјушау во Јапонија и претставува совршена мешавина од архитектура и природа.

Градината содржи 150 видови растенија, заедно со дваесет различни видови, но туелот е дефинитивно најубав.

Луѓето често ја опишуваат прошетката низ тунелот како многу мирно сикуство, што има совршена смисла, затоа што овој цвет претставува будистички симбол на молитвата.

Вистерија (синиот дожд) оваа година се уште не процутела, што значи дека се уште има време да се посети.

Периодот од крајот на април до средината на мај е најдобар за посетата на овој природен локалитет, затоа што цветовите тогаш се во својата целосна убавина.


Leave a Reply