Тринаесет села без електрична енергија поради невреме

Сподели со своите пријатели

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи, поради невремето кое го зафати регионот на Куманово, без електрична енергија се селата Орашац, Шупли камен, Доброшане, Арбанашко, Рамно, Длабичица, Буковјане, Дејловце, Осиче, Цветишница, Ругинце, Облавце и Сув Орах.

Loading...

Во текот на ноќта, во Куманово во изминатите 24 часа, наврнаа седум литри дожд на метар квадратен.