Трик кој ќе ви заштеди струја: Направете го ова пред да ги ставите алиштата во машина за перење

Сподели со своите пријатели

Природното сушење на алиштата, на тераса или во фен, е секогаш подобро од машина која има програма за сушење.

Loading...

Заштедува енергија, бидејќи само ги оставате алиштата да се исушат, го спречува полнењето со статички електрицитет, а исто така го продолжува неговиот животен век бидејќи не „паѓа“ понатаму во машината и за време на процесот на сушење.

 

 

Само една осмина од препорачаната количина на детергент е доволна за машина за перење со предно полнење. Машините што се полнат одозгора ќе направат одлична работа за перење облека со една четвртина од детергентот.

Прескокнете го омекнувачот бидејќи е на база на масло и го отежнува сушењето на алиштата.

Парчиња ткаенина ќе апсорбираат течност за време на перењето, а поради омекнувачот, таа течност ќе испари подолго. Без омекнувач, можно е да се исушат алиштата три пати побрзо.

Loading...

 

 

Ставете ја машината за сушење во близина на прозорец или вентилација во просторијата за да може да циркулира воздухот и не преоптоварувајте ја сушалката, треба да има малку слободен простор околу секое парче облека за побрзо да се исуши.