Трета жртва на коронавирус во Македонија

Сподели со своите пријатели

Шеесет и шестгодишна жена од Дебар е третата жртва на коронавирус во Македонија, информираше денеска на прес конференција министерот за здравство Венко Филипче.

Loading...

Состојбата на пациентката беше подолг период во критична состојба, таа беше и на механичко дишење.

– Пациентката од Дебар покрај сите напори на лекарите и интензивната терапија за жал почина пред неколку часа. Беше на 66-годишна возраст и имаше податок дека прима хронична терапија за хипертензија, информираше министерот Филипче.

Никола Ивановски


Leave a Reply