Трамп: Ако не гласате, ќе победат социјалистите и комунистите

Сподели со своите пријатели

Актуелниот американски претседател Доналд Трамп ги повика жителите на Џорџија да гласаат за републиканските кандидати за сенатори, во спротивно ќе победат „социјалистите и комунистите“.

Loading...

– Никогаш досега не се случило една држава да има толку важна улога во изборите за Сенатот. Важно е да излезете и да гласате. Ако не гласате, ќе победат социјалистите и комунистите, изјави Трамп.

Како што истакна Трамп, „социјализмот би бил само почеток, а потоа ќе се воспостави комунистичка власт“.

Габриела Точко


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *