ТЕШКА ЗАГАТКА: Дали можете да го пронајдете авионот што лета во спротивна насока?

Сподели со своите пријатели

Компанијата ‘Airports Parking and Hotels’ (APH) од Велика Британија создаде забавна игра. На илустрацијата има многу авиони и сите, освен еден, летаат во иста насока. Ваша задача е да го пронајдете оној бел авион што се сокри – и реши да лета поинаку од сите други.

Loading...

 

 

Ако се мачите, еве мала помош. Поделете ја сликата во квадранти и пронајдете го нејзиниот центар, а потоа поместете ја „линијата“ за една третина надесно.

 

 

Loading...

Меѓутоа, ако тоа не помогна, погледнете го решението подолу: