Театар Куманово на фестивал во Враца, Бугарија

Сподели со своите пријатели

Театар Куманово ќе учествува на Фестивалот на малите драмски форми кој традиционално се оддржува во градот Враца, Бугарија.

Loading...

Тоа е Фестивал кој по 34 пат се организира и ние како Театар Куманово сме поканети да учествуваме со претставата Драма изгубена во времето од Сашко Насев во режија на Владлен Александров во која играат: Горан Илиќ и Кети Дончевска Илиќ, а како актерка во краткиот филм во претставата се појавува и актерката Александра Пешевска.

Сценографијата е на Крсто Богојевски, костимите се на Кети Пауновска Стефковска, драматургијата на Симона Тоскиќ, а видео филмот е во режија на режисерот Никола Поповски.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Театар Куманово настапи во Крива Паланка со „Волшебникот од Оз“

Фестивалот ќе трае седум дена при што се селектирани четиринаесет претстави од Бугарија и соседните држави.

Претставата премиерно се изведе на сцената на Театар Куманово во 2020 година.