Театар Куманово ќе учествува на Фестивалот за деца и младинци „Малиот принц“ во Штип

Сподели со своите пријатели

Претставата  „Пинокио“ работена според текст на Карло Колоди, а во режија на Бојана Краљевска при Театар Куманово, ќе се прикаже на третиот по ред Фестивал за деца и млади во Штип.
Третиот Фестивал за деца и младинци „Младиот принц“, започнува вечерва со претставата „Приказни по телефон – за Бисера сладок сон“ од Џани Родари, а во режија на Деан Дамјановски.
 
Сите претстави ќе се играт во Националната установа – Центар за култура „Ацо Шопов„ во Штип – зграда театар.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.