Волстрит

Сподели со своите пријатели

Вчера на Волстрит индексот S&P 500 се лизна од рекордното ниво, како и Nasdaq, бидејќи инвеститорите се претпазливи за новите макроекономски показатели и извештајот на претседателот на ФЕД Џером Пауел до Конгресот. Loading… Dow Jones загуби 0,25 отсто, на 38.989 поени, додека S&P 500 се лизна за 0,12 отсто, наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Американските индекси беа малку променети во средата. S&P 500 и Nasdaq Composite се движеа околу позитивната нула. Dow Jones Industrial Average порасна за 60 поени или 0,2%. Loading… Индексот на широкиот пазар беше во рамките на 0,5 проценти од неговото рекордно затворање од 4.796,56, поставено во јануари 2022 година. Реперот,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На азиските берзи цените на акциите пораснаа, како и на Волстрит ден претходно, бидејќи се очекува централните банки на западните земји да почнат да ги намалуваат каматните стапки следната година. Loading… Индексот MSCI на азиско-пацифичките акции, без јапонските акции, порасна за 1,3 отсто околу 07:00 часот, така што е наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Берзанските индекси силно пораснаа на Волстрит во средата, при што Dow Jones достигна рекордно високо ниво, откако американската централна банка сигнализираше дека циклусот на затегнување на монетарната политика е завршен и дека се намалуваат каматните стапки. Loading… Dow Jones зајакна 1,40 отсто, на рекордни 37.090 поени, додека S&P 500 пораснаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Американските индекси беа малку променети во вторникот, а неодамнешниот митинг на Вол Стрит се чини дека ја загуби пареата. Loading… Dow Jones Industrial Average падна за 70 поени, или 0,2 отсто. S&P 500 лебдеше околу својата рамна линија. Nasdaq Composite доби 0,2%. GitLab скокна за повеќе од 11 отсто откакоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На Волстрит берзанските индекси останаа речиси непроменети бидејќи инвеститорите се претпазливи по различните пораки на шефот на американската централна банка и податоците за силниот раст на американската економија. Loading… Dow Jones зајакна 0,04 отсто, на 35.430 поени, додека S&P 500 се лизна за 0,09 отсто, на 4.550 поени, а индексотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Американските индекси паднаа додека трговците ги одмеруваа записниците од последниот состанок на Федералните резерви, каде што официјалните лица не дадоа индикации за намалување на каматите. Loading… Dow Jones Industrial Average падна за 62,75 поени, или 0,18 отсто, за да заврши на 35.088,29. S&P 500 падна за 0,20% за да сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На Волстрит цените на акциите денеска пораснаа, втор ден по ред, по новите податоци кои укажуваат на слабеење на инфлацијата, што ја поддржува тезата дека американската централна банка повеќе нема да ги зголемува каматните стапки. Loading… Dow Jones зајакна 0,47 отсто, на 34.991 поени, додека S&P 500 порасна за 0,16Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На Волстрит во понеделникот берзанските индекси забележаа само мали поместувања бидејќи инвеститорите се внимателни пред извештајот за инфлацијата во САД, што може значително да влијае на насоката на пазарот. Loading… Dow Jones зајакна 0,16 отсто, на 34.337 поени, додека S&P 500 се лизна за 0,08 отсто, на 4.411 поени, аПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На Волстрит, берзанските индекси пораснаа во средата, бидејќи американската централна банка не ги зголеми каматните стапки и додека инфлацијата во САД постепено се намалува, инвеститорите се надеваат дека циклусот на раст на цените на парите е завршен. Loading… Dow Jones зајакна 0,67 отсто, на 33.274 поени, додека S&P 500 пораснаПрочитај повеќе