тороа

Сподели со своите пријатели

Полицијата во Нов Зеланд го истражува исчезнувањето на четири јајца од заштитената колонија на загрозени птици на Јужниот остров. Loading… За време на рутинските проверки, било откриено дека јајцата на тороа, или северниот кралски албатрос, недостасуваат од карпата Тајароа Хед во близина на Данедин, соопшти Одделот за заштита на природатаПрочитај повеќе