среден век

Сподели со своите пријатели

Ако се земе предвид дека во Римската империја постоеле јавни бањи – терми, сосема е логично дека во средниот век се подразбирала лична хигиена. Сепак, тоа не било случај… Loading… Концептот на јавна бања е забележан во многу цивилизации уште од античко време. Сите граѓани најчесто имале исто право даПрочитај повеќе