Сребреница

Сподели со своите пријатели

Денеска се навршија 29 години од масакрот во Сребреница, познат и како Геноцидот во Сребреница кој бил извршен во периодот од 11. до 23. јули 1995. година во текот на Граѓанската војна во БиХ од страна на војската на босанските срби, и се состоел од убиство на над 8.000 босанскиПрочитај повеќе