Солун

Сподели со своите пријатели

Околу 5.000 луѓе протестираа во Солун поради владината одлука да воведе нови видови лични карти, кои се усогласени со пошироките стандарди на ЕУ и ќе станат задолжителни од 2026 година. Loading… Како што пренесува АП, демонстрантите се собраа кај градската Бела кула, поранешна тврдина на брегот, извикувајќи слогани и националнатаПрочитај повеќе