Сергеј Кривонос

Сподели со своите пријатели

Украинските војници на фронтот се незадоволни од начинот на кој Киев се справува со тековниот конфликт со Русија, предупреди во понеделникот пензионираниот генерал Сергеј Кривонос. Loading… Војниците се прашуваат зошто треба да пролеваат крв во име на негрижа влада, тврди тој. Кривонос е критичар на претседателот Володимир Зеленски, кој гоПрочитај повеќе