Роберт Хансен

Сподели со своите пријатели

Американскиот двоен шпион кој работел за Русија, Роберт Хансен, бил пронајден мртов во затвор во Денвер, Колорадо. Loading… Хансен бил агент на Федералното биро за истраги (ФБИ), а во 1985 година почнал да испраќа доверливи информации до тогашниот Советски Сојуз. На веб-страницата на ФБИ се наведува дека тој „компромитирал бројниПрочитај повеќе