Ристо Пенов

Сподели со своите пријатели

Два нови проекти ќе имплементира Општина Куманово преку програмата за прекугранична соработка со општините Ќустендил и Банско од Бугарија. Loading… По тој повод денеска градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски и в.д. директорот на Фондацијата за култура и спорт Марио Арангеловски ги потпишаа договорите со министерот за локална самоуправа РистоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, на седницата во Собранието на Република Северна Македонија, за избор на член на Владата на Република Северна Македонија, го претстави предлогот: Ристо Пенов да биде нов министер за локална самоуправа. Loading… На почетокот од обраќањето, премиерот Ковачевски посочи на клучнитеПрочитај повеќе