Рајна

Сподели со своите пријатели

Сушата на реката Рајна се повеќе ги оптоварува синџирите на снабдување и создава нови проблеми за германската економија, пишува РСЕ. Loading… Недостигот на врнежи во последните неколку месеци значи дека товарните бродови сега превезуваат полесни товари, транспортните трошоци растат, а економските и енергетските ризици дополнително се влошуваат, пишуваат светските медиуми.Прочитај повеќе