радиоактивен материјал

Сподели со своите пријатели

Куфер со радиоактивен материјал со „низок интензитет“ бил откриен во авион на „Свис ер“ по слетувањето додека патниците биле во него. Loading… Тимови за итни случаи и специјалисти за радиологија беа повикани на терминалот 1 на аеродромот Ел Прат, кој беше затворен поради „ниско ниво на радиоактивен материјал“. Патниците коиПрочитај повеќе