Партенон

Сподели со своите пријатели

Ватикан и враќа на Грција три фрагменти од Партенон, кои треба да ѝ бидат доставени на Атина на крајот на март. Loading… Соодветниот сертификат беше потпишан на церемонијата во Музеите на Ватикан во вторникот на која присуствуваа кардиналот Фернандо Верхез Алзага, претставник на атинскиот архиепископ Џером II и грчката министеркаПрочитај повеќе