Паоло Џентилони

Сподели со своите пријатели

Во петокот, претседателот на Европската комисија и неколку членови на Комисијата го поздравија истовременото влегување на Хрватска во Шенген и во еврозоната како големо достигнување и за Хрватска и за ЕУ. Loading… Во петокот, Европската комисија објави опширно соопштение за печатот во кое детално го опишува патот на Хрватска конПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

ЕУ може да се соочи со рецесија поради рекордно високите цени на гасот, бидејќи претстојната зима ќе биде една од најлошите во историјата, изјави европскиот економски комесар Паоло Џентилони. Loading… – Тоа никој не може да го исклучи. Сегашната инфлација ќе ја фрли нашата економија во превирања, а следната зимаПрочитај повеќе