Озонска дупка

Сподели со своите пријатели

Дупката во озонската обвивка на Земјата, која се сметаше за најголема еколошка закана со која се соочува човештвото, треба целосно да исчезне во поголемиот дел од светот во рок од две децении благодарение на решителната акција на владите на земјите во светот за постепено укинување на супстанциите кои ја оштетуваатПрочитај повеќе