Олех Кориков

Сподели со своите пријатели

Украина размислува да ја затвори нуклеарната централа Запорожје, окупирана од Русија, поради безбедносни причини и е загрижена за резервите на дизел гориво што се користи за помошни генератори, изјави во средата водечки експерт за нуклеарна безбедност во Киев. Loading… Загрозениот објект – најголемата нуклеарна централа во Европа – останува исклученПрочитај повеќе