Октоберфест

Сподели со своите пријатели

Во Минхен, Октоберфест започна бран на инфекција со коронавирусот. Loading… Во првата недела од најголемиот фестивал во Германија ситуацијата беше „мирна“ со зголемена инциденца од 199 на 311. Сепак, оттогаш во Минхен, според податоците на Институтот Роберт Кох, инциденцата се искачи на 695,8. Тоа значи раст од повеќе од 172Прочитај повеќе