Микеланџело

Сподели со своите пријатели

CHRISTIE’S следниот месец ќе понуди на продажба едно од ретките дела на Микеланџело од приватна колекција, цртеж претставен во 2019 година и очекува делото на раниот уметник да достигне цена од 30 милиони евра, соопшти британската аукциска куќа. Loading… Експертите велат дека цртежот, едно од раните дела на ренесансниот италијанскиПрочитај повеќе