Марјан Sингаров

Сподели со своите пријатели

Вечерва во Културно информативниот центар во Софија беше отворена изложбата Реминисценции на македонскиот сликар што работи и живее во Софија, Марјан Sингаров. Loading… За изложбата зборуваа доктор Иво Пецов кој говореше за аспстракното сликарство, познатиот бугарски новинар Даниел Ненчев, директорот на КИЦ др. Сашко Насев кој се осврна на естетикатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Меѓународна изложба на уметнички дела со наслов ,,Без дистанца” на македонски и бугарски академски ликовни уметници, ќе биде отворена на 18 ноември во 19.00 часот во Изложбениот салон на Национална установа Центар за култура “Трајко Прокопиев” – Куманово. Loading… На изложбата ќе бидат изложени 40 дела а учество земаа 10Прочитај повеќе