мали сипаници

Сподели со своите пријатели

Германскиот Уставен суд денеска ја потврди одлуката за задолжителна вакцинација против мали сипаници за децата, одлучувајќи против тужбата на родителите, пренесува Ројтерс. Loading… Во својата конечна одлука за ова прашање, Сојузниот уставен суд на Германија во Карлсруе рече дека иако обврската ги нарушува правата на децата и нивните родители, тааПрочитај повеќе