Илја Сачков

Сподели со своите пријатели

Рускиот суд го осуди Илја Сачков, основачот и поранешен извршен директор на една од најголемите руски компании за сајбер безбедност, Group-IB, на 14 години затвор за предавство. Loading… Сачков (37) речиси две години е во притвор поради обвиненија кои се оценети како доверливи и затоа се кријат од јавноста. ВоПрочитај повеќе