Хомосапиенс

Сподели со своите пријатели

Пред 200.000 години, Хомо сапиенс живеел во северниот дел на Боцвана, од каде населувал други области, според научната студија објавена во списанието „Nature“. Loading… – Ние одамна знаевме дека модерниот човек се појавил во Африка пред околу 200 000 години, но до ден денес не знаевме каде е неговата татковинаПрочитај повеќе