хидрогенска бомба

Сподели со своите пријатели

„Би се заколнале дека целиот свет бил во пламен”, рекол подоцна набљудувачот на морнарицата. Loading… Во 1950 година, американскиот претседател Турман ѝ наредил на Комисијата на САД да изгради термонуклеарна бомба, позната и како H-бомба. На 1 ноември 1952 година, таа ја активираше бомбата на островот Елгелаб, како дел одПрочитај повеќе