Ел Нињо

Сподели со своите пријатели

Враќањето на климатскиот феномен познат како Ел Нињо ќе предизвика нов пораст на глобалните температури над вообичаениот просек и ќе доведе до невидени топлотни бранови. Loading… Ова предупредување од научниците го пренесува британски Гардијан, кој наведува дека првите прогнози сугерираат дека Ел Нињо ќе се врати во текот на 2023Прочитај повеќе