егзотични дестинации

Сподели со своите пријатели

Планината Рораима се наоѓа на томеѓето помеѓу Венецуела, Бразил и Гвајана, и е највисокиот де од ланецот тепуиски висорамнини во Јужна Америка. Пијан водич ги заборавил туристите во планина Loading… Највисокиот врв – Маверик Рок се издига на 2.810 метри надморска височина. Планината лежи на гравитацискиот штит, се наоѓа воПрочитај повеќе