Дрита Абдиу Халили

Сподели со своите пријатели

Денеска заменичката на главниот преговарач со ЕУ, Дрита Абдиу Халили ја отвори четвртата седница на Работниот комитет за европска интеграција (РКЕИ), на која точки на дневен ред за дискусија беа статусот на билатералниот скрининг, статус на спроведување на ИПА Програмата, а беа разгледани и дел од актуелните активности кои гиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Делегацијата на Република Северна Македонија, предводена од Заменик главниот преговарач Дрита Абдиу Халили, денес во Луксембург го започна билатералниот скрининг за поглавјето 18  – Статистика. Loading… – Статистиката е од особено значење за целокупниот развој на нашата држава, придонесува кон добро планирање и мониторинг на макроекономската стабилност, подобрување на бизнисПрочитај повеќе