Денис Мантуров

Сподели со своите пријатели

Рускиот претседател Владимир Путин присуствуваше на состанокот на владините министри за време на кој го нападна министерот за економија и вицепремиерот Денис Мантуров. Loading… Имено, Мантуров во еден момент започна брифинг за напредокот на потпишувањето на договорот во областа на воздухопловството за 2023 година. Меѓу другото, тој нагласи дека сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Рускиот претседател Владимир Путин ја утврди функцијата свој прв заменик во Воено-индустриската комисија со која раководи, а на таа позиција го назначи заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација Дмитриј Медведев. Loading… Според указот на Путин, кој беше објавен денеска, во комисијата наместо протераниот Игор Артемјев се приклучил шефотПрочитај повеќе