бродолом

Сподели со своите пријатели

Изолираните Магдаленски острови се дел од заливот Сен Лорен во Канада, кој се состои од осум поголеми и неколку помали острови. За нив велат дека се „домот на бродоломите“ затоа што тука се насукале помеѓу 500 и 1.000 бродови. Тие се сметаат за составен дел од канадската покраина Квебек. БродовитеПрочитај повеќе