Боинг

Сподели со своите пријатели

Боинг се подготвува официјално да се збогува со оригиналниот џамбо-џет, Боинг 747, бидејќи во тек е последната комерцијална испорака на авионот што му овозможи на обичниот човек да лета и сè уште им служи на американските претседатели. Loading… Илјадници сегашни и поранешни вработени оваа недела ќе се соберат во фабрикатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Боинг“ најави дека ќе вработи 10.000 работници во 2023 година, откако го зголеми производството на млазни авиони по пандемијата на коронавирус, објави денеска американскиот производител на авиони. Loading… Компанијата со седиште во Арлингтон, Вирџинија ја зголеми својата работна сила за околу 14.000 работници во 2022 година на 156.000. Само воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Американскиот производител на авиони, компанијата Боинг објави дека само во декември минатата година добила рекорден број од над 200 нарачки за патнички авиони и ја заврши 2022 година со најдобар деловен резултат во последните четири години. Loading… Овој успех дојде по периодот на криза предизвикана од две фатални авионски несреќиПрочитај повеќе