Андриј Садовји

Сподели со своите пријатели

Делови од градот Лавов на крајниот запад на Украина се без струја, по нападот на електродистрибутивната мрежа, изјави денеска градоначалникот Андриј Садовји. Loading… Тој изјави дека експлозијата се случила во „клучен инфраструктурен објект“ и дека работата во градската термоцентрала е привремено прекината, објави „Гардијан“. „Во моментов граѓаните немаат топла вода.Прочитај повеќе