Андриј Костин

Сподели со своите пријатели

Украинскиот државен обвинител Андриј Костин го осуди „драматичното зголемување“ на сексуалното насилство од страна на руски војници во тековната инвазија на Украина. Loading… Жртвите се од двата пола и од сите возрасти, изјави Костин за германската медиумска компанија Funke Media Group и францускиот весник Ouest-France во изјавите што ги видеПрочитај повеќе