Александар Крстевски

Сподели со своите пријатели

По трогателната сторија на емисијата „Срце на дланка“ за семејството на Бране Велковски од Куманово, претставници на општината го посетија нивниот дом. Loading…     Раководителот на Секторот за социјални работи при Општина Куманово, Александар Крстевски, го посети семејството Велковски за кое беше објавена сторија во една од емисиите, кадеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово распиша јавен повик за финансирање проекти на здруженија и фирми за социјална заштита на граѓаните. Loading… Како што информираше раководителот на Секторот за култура, спорт и социјална заштита, Александар Крстевски, здруженија од градот и други правни лица ќе можат да аплицираат за средства од програмата за развој наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово објави повик за спроведување на мерката за субвенционирање на трошоци за комунални услуги за 2024 година. Loading… Како што појаснува раководителот на Секторот за култура, спорт и социјални работи, Александар Крстевски, мерката е предвидена за неколку групи граѓани меѓу кои стечајци, самохрани родители, згрижувачки семејства, деца без родителиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово објави јавен повик за мерката обезбедување на помош за домување на материјално и станбено необезбедени лица – корисници на гарантирана минимална помош (ГМП) за 2024 година. Loading… Како што информира Александар Крстевски, раководител на одделението за култура, спорт и социјална заштита, на овој повик можат да аплицираат кориснициПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово подари новогодишни пакетчиња на децата без родители и родителска грижа. Loading… Претседателката на Советот на Општината, Ивана Ѓорѓиевска и раководителот на Секторот за социјални работи Александар Крстевски, заедно со Дедо Мраз им поделија новогодишни пакетчиња на децата без родители и родителска грижа, кои се сместени во згрижувачки семејства.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Секторот за култура и спорт при Општина Куманово објави јавен повик за прибирање предлог- проекти за организирање на културни манифестации за 2024 година. Loading… Како што информираше раководителот на секторот, Александар Крстевски, критериумите, потребната документација, начинот на доставување на барањата детално се објаснети во повикот објавен на веб страната наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Трговија“ е насловен најновиот краток филм на група кумановци, снимен со екипа актери, волонтери на општинската организација на Црвен крст Куманово, а во режија на Марко Јовановски. Loading…     Играат Анастасија Милошевска, Надица Трајковска, Николај Павловски, Марија Петровска, Кристијан Петковски, Марио Стефановски.     Звукот е на Марко Пешиќ,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово ги објави повиците за субвенционирање на трошоците за комунални услуги и помош за домување на материјално и станбено необезбедени лица. Loading… Согласно Програмата за социјална заштита на Општина Куманово за 2023 година, со субвенционирање на трошоци за комунални услуги се предвидени 450 корисници. – Со оглед дека бројотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово објави јавен повик за поддршка за вршење работи од социјална заштита на здруженија и правни лица на територијата на градот. Loading… Како што појасни Александар Крстевски, раководител на Сектор за култура, спорт, социјална заштита, заштита на децата и здравствена заштита, за оваа намена од буџетот на општината сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сите јавни установи, здруженија, фондации и други правни лица кои имаат регистрирана дејност од областа на културата можат да аплицираат на јавниот повик за прибирање на податоци и предлог-проекти објавен од oдделението за култура и спорт на 26-ти месецов. Повикот е објавен на веб страната на општина Куманово и ќеПрочитај повеќе