африканска свинска чума

a couple of pigs that are laying down

Сподели со своите пријатели

Во Србија до 2 август се еутанизирани околу дваесет илјади свињи поради африканска свинска чума (АСС), а потврдени се уште 1.637 случаи, од кои 979 починале, соопшти српското Министерство за земјоделство. Loading… Африканска свинска чума е регистрирана кај повеќе од 1.100 одгледувачи на територијата на 32 општини во 13 административниПрочитај повеќе