Абдел Фатах ал-Бурхан

Сподели со своите пријатели

На улиците на Судан веќе неколку дена беснеат конфликти, а поголемиот дел од светот е шокиран од сцените кои доаѓаат од таа земја. Loading… Всушност, имаше војна во Судан меѓу двајца генерали – водачот на официјалната армија, Абдел Фатах ал-Бурхан и водачот на паравоената формација на Силите за брза поддршкаПрочитај повеќе