СВИЊА ГО НАСЛИКА ПОРТРЕТОТ НА ПРИНЦОТ ХАРИ: Оваа уметност се продала за неверојатни 2.300 € (ФОТО + ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Апстрактната слика на принцот Хари беше продадена за повеќе од 2.000 фунти (2.344 евра), што не би било чудно да не ја насликаше – свиња.

Loading...

 

 

Свињата Пигкасо била спасена како бебе од кланица. Ја спасил Џоел Лефсон од Јужна Африка кој има фарма наречена Светилиште каде се грижи за животните.

Фармата досега има заработено околу 60.000 евра на продажба на слики на талентираната свиња, а сите пари одат во касата на свињата за грижа за животните на фармата.

 

Loading...

 

Портретот на Хари бил продаден на еден колекционер во Шпанија, а тој бил создаден за неколку минути.

Колку навистина изгледа како славниот принц, останува да се погоди според неговите уметнички афинитети, но има и препознатлива портокалова коса.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *