Судскиот совет денеска распишува оглас за претседател на Основен суд Куманово

Сподели со своите пријатели

На денешната седница на Судскиот совет на којаќе собјави оглас за вработување претседател на Основен суд Скопје, Основните судови во Куманово, Тетово, Дебар и Ресен, како и штипската апелација.

Ова е предвидено со платно 3-3-9 на Вадата на република Македонија кој има реформаторски елементри на скоро сите основи, па така и во правосудството.

СДСМ се вети дека судиите и правосудството треба да си ја вршат својата работа без политички интервенции.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.