Страшна симулација на верижен судир: Автомобил помеѓу два камиони (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Брзиот развој на автопатската инфраструктура во последните неколку децении овозможи побрзо и побезбедно патување, но поради големите брзини што се развиваат донесе некои нови ризици за учесниците во сообраќајот.

Loading...

Меѓу нив има и верижни судири во кои често учествуваат десетици патнички возила, но, што е уште поопасно, и големи камиони. Застрашувачки се сцените од „згужвани“ автомобили кои можеме да ги видиме по вакви несреќи, а најлоши се возилата удирани од камиони.

 

 

Поради нивната голема маса, овие камиони, дури и при релативно мали брзини, можат да бидат смртоносни за патниците во автомобилот на кои налетуваат. Ова најдобро се гледа во овој тест за симулација на судири Декрин од пред неколку години:

Иако тестот се вршеше со брзина на камион од само 43 км/ч, фактот што автомобилот доживеа верижен судир на два камиони предизвика речиси целосно уништување на возилото, во кое шансите за преживување на патниците се нула.

 

Loading...