Стево Пендаровски победи во Липково

Сподели со своите пријатели

Кандидатот на СДСМ Стево Пендаровски ја однесе победата во Општина Липково.

Loading...

Државната изборна комисија ги обработи гласовите од сите 36 избирачки места, по што за кандидатот на СДСМ гласале вкупно 6.523 гласачи, а само 44 за Гордана Силјановска Давкова, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ.

Во пронцети, Пендаровски освоил 95,38 отсто, Давкова 0,64 отсто, додека процентот на неважечки ливчиња е 3,98 отсто.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *