Стартот на учебната година од 4ти септември

Сподели со своите пријатели

Учениците ќе одморат уште неколку дена. Учебната 2017/2018 година ќе започна е 4 септември, информираат од Министерството за образование и наука.

Причината е што 1ви септември, вообичаениот датум за почеток на наставата е петок, па распустот ќе трае дополнителни три дена и во училишните клупи ќе се вратат во понеделник на 4ти септември, согласно Календарот за организација на учебната година објавен и во Службениот весник на Република Македонија.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.