Станала мајка на 72 години (фото)

Сподели со своите пријатели

Индијката Далјиндер Каур (72) родила момче и станала мајка, откако две години биа лечена на клиника за плодност. Далјиндер живее со својот 79-годишен сопруг во северната индиска држава Харајана.

Каур рекла дека е во брак 46 години и дека та аи нејзиниот сопруг ги изхубиле сите надежи дека ќе станат родители.

Да се живее со тоа дека не можете да имате деца значи да сте соочени со подсмев, затоа што неплодноста се доживува како проклетство од Бога – рекла мајката која зачекорила во осмата деценија од животот.

roditelji

Loading...

 

Таа верува дека „Бог ги слушнал нејзините молитви“. истакнала дека сега е полна со енергија и дека нејзиниот сопруг многу и помага околу бебето. Далјиндер е на лекарите им рекла дека има околу 70 години, што е вообичаено за Индијците, затоа што поголемиот дел од нив немаат крештеница. Во клиниката било установено дека истата има наполнето 72 години.

Лекарите велат дека фетусот бил зачнат со вонтелесно оплодување, со спојување на јаце клеткит еи сперматозоиди од тој пар. Бебето е здраво и задржано во клиниката поради малата тежина од само два килограми.

Ова е втор случај во Индија жена на 72 години да роди дете, откаок во 2008 година жена на иста возраст роди близнаци.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.