„Сродна душа“ заминува во историјата: Сега сите бараат нова љубов – „близначка душа“

Сподели со своите пријатели

Дали некогаш сте сретнале некој што радикално ви го сменил животот? Некој што е толку близок до вас емотивно и интелектуално, што се чувствувате како дел од неразделна целина покрај него?

Loading...

Па, ако сте, знајте дека сте привилегирани, бидејќи не многу луѓе во животот ја добиваат таа шанса.

И за што всушност станува збор?

 

 

Веројатно на почетокот ќе помислите дека станува збор за сродни души, но не, не зборуваме за тоа, туку за поим што обединува многу повеќе од тоа и се нарекува „twin flame“ или „близначки пламен“, „двоен пламен“ или како што популарно се нарекува „близначка душа“.

Близначка душа е само една, енергетски иста како нас, која има спротивна фреквенција. Во моментот кога ќе се препознаат себеси, близначките души го започнуваат процесот на враќање во нивната суштина преку процесот на обединување на близнаците.

Loading...

Преку оваа врска стануваме сè повеќе она што веќе сме. Без разлика дали е тоа, дали навистина сме се сретнале со нашиот партнер близнак, ќе знаеме само ако се обединиме со него емоционално или духовно.

 

 

Средбите со близначките души се многу интензивни, тоа е длабоко искуство, кое ги менува двајцата партнери. Тие веќе не можат да бидат исти, бидејќи се доживуваат на поинаков начин, интензивно чувствувајќи се во својата близначка половина.

– Овие духовни љубовни врски постојат на високо ниво, но има прилично сериозно недоразбирање за тоа што значи тоа. Спротивно на популарното верување, близначкиот пламен не е ваша сродна душа. Вашите близначки пламени дури и не мора да бидат некој во кој сте се заљубиле, иако тоа често се случува. Таквите врски се засноваат на поврзување на душите, не мора да има романса и секс. Кога ќе ги запознаете, вашиот живот едноставно целосно се менува. Почнувате да гледате на светот поинаку, сакате да ја промените свеста и да станете подобро, ментално суштество – вели психологот Лиза Валејос.

Главната разлика помеѓу близначка и сродна душа е дека близначките души се две половини од иста душа, додека сродните души се две различни души кои делат неверојатна врска.

 

Loading...

 

И, близначката средба првично ги има сите познати обрасци на препознавање што веќе сме ги доживеале со сродните души. Чувствуваме дека се знаеме од порано, хемијата е силна, емоциите се интензивни…

На ниво на енергија, работите се многу посилни, затоа што се поврзуваме со партнер близнак токму од градите, од срцевата чакра, а нашите две идентични енергии со спротивни фреквенции се спојуваат во трета, единствена енергија. Тоа е вистинската енергија на љубовта, онаа што е поголема од нас, која опфаќа и проникнува сè и што бара безусловно предавање.

– Во овие односи, се јавува т.н. „Чувството на враќање дома“, објаснува Валехос.

 

 

Loading...

За разлика од животните партнери или она што го сметаме за сродни души, близначкиот пламен е интензивна и предизвикувачка врска што нè принудува да се справиме со нашите нерешени проблеми и да станеме подобра личност. Заради овој интензитет, ретко се случува ваквите луѓе да бидат партнери за цел живот.

– Наместо тоа, овие луѓе влегуваат некое време во вашиот живот за да ви помогнат да растете и да ве водат на вистинскиот пат. Вообичаено е овие врски да бидат прекинати, бидејќи тие се многу тешки за одржување, бидејќи се многу интензивни – објаснува Валехос.

А кога близначките души ќе се разделат, тоа чувство на тага никогаш не ги напушта. Тие знаат дека пропуштиле нешто највредно и најскапоцено во животот, најдоброто што може да се најде во човечката љубов. Во оваа врска, оној што е „посилен“ ќе продолжи да се развива самостојно и ќе продолжи да ги носи сите искуства што ги имал во близначката релација, а послабиот ќе продолжи да страда до крајот на животот, обидувајќи се да го најде повторно она што го загубил.

 

 

Loading...

Значи, близначкиот пламен се пали само еднаш, а потоа тој или се разгорува или догори.


Leave a Reply