Среда ќе биде топол ден со дожд на планините

Сподели со своите пријатели

Среда ќе биде топол и претежно сончев ден. Попладне ќе има релативно слабо изразена нестабилност која повеќе ќе биде застапена над планинските региони во земјава. Од истата не се очекуваат некои особени количини и интенитет на врнежи. Повремен дожд може да се очекува и во пелагонискиот, малешевскиот и полошкиот крај.

Loading...

Максимална температура до околу 36°С се очекува во јужниот дел на повардарието.

Температура околу 31°С се очекува во југозападниот регион, а во котлините во северниот крај максималната ќе достигне до 35°С.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.