Спречен шверц на 34 мигранти и бегалци на стариот пат Скопје – Куманово (видео)

Сподели со своите пријатели

Камион наполнет со 34 лица вчера околу 11 часот бил откриен на стариот патен правец Скопје – Куманово кај селото Орланце, пренесе Телевизија 21.

Постапувајќи по претходна пријава од граѓани, во камионот биле откриени вкупно 34 лица, меѓу кои и жени и деца, од кои 16 лица биле државјани на Ирак, а бидејќи се со статус бегалци веднаш биле пренесени во кампот на Табановце.

Возачот на камионот го оставил своето возило и побегнал, а полицијата активно е во потрага по истиот.

https://www.youtube.com/watch?v=kjBB9EbDAz0

Loading...


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.