Спречен нелегален влез на 252 мигранти

Сподели со своите пријатели

Полициски службеници од повеќе организациски единици наМинистерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден(15.10), во рамки на оперативната акција „Рефлекс“ спречија влезна 252 лица-мигранти долж граничната линија со Грција, Бугарија иСрбија и внатре, на територија на Република Северна Македонија.

Loading...

– Покрај, тоа, како што веќе информиравме, во текот на вчерашниот ден беше сузбиена 12-члена организирана криминална група за криумчарење на мигранти. МВР и во наредниот период продолжува со мерки и активности за спречување на илегален влез на териоторијата на Република Северна Македонија, информираат од МВР.


Leave a Reply